Dalton Kwaliteit Bedrukking & het Merken
 Praktijk  

Tips voor in de praktijk

Dalton oormerken worden gemaakt naar de allerhoogste standaard eisen en tientallen jaren ervaring voor alle markten in de wereld. Het juist aanbrengen van de oormerken belooft u een gering verliespercentage en spaart de dierhouder tijd en geld.

Grondbeginselen:
Bewaar niet gebruikte oormerken schoon, droog en vorstvrij. Wees er zeker van dat uw de juiste tang gebruikt zonder sporen van schade of infectie. Bij het aanbrengen zijn ervarenheid en hygïene het belangrijkste. Ook het weer speelt hierbij een rol: een droge koele dag verminderd het risico van infectie aanzienlijk.

Breng de kop van het dier bij het aanbrengen in een rustige en stabiele positie om terugtrekking te voorkomen tijdens het aanbrengen.

Voor het aanbrengen moet het oor van het dier en de handen goed gedesinfecteerd worden. De oormerken moeten recht tegen over elkaar op de juiste plaats in de tang zitten en uitgelijnd worden. Met een beetje oefening gaat het aanbrengen van oormerken snel en gemakkelijk. Het dier merkt hiervan nauwelijks of helemaal niets. In de meeste gevallen word het “vrouwelijk deel” aan de binnenkant van het oor aangebracht en het “mannelijk gedeelte” aan de achterzijde. Dit verminderd de kans op uitscheuren of vast gaan zitten bijobstakels zoals gaas en voederhekken. Controleer het oor na 10 dagen. Bij deze controle komt ook een eventuele infectie snel aan het licht.
 
   

1) Rund
Plaats deze in het midden van het oor en vermijd aders
2) Schaap
Plaats het oormerk dicht aan de basis van het oor en vermijd aders
3) Varken
Plaats deze hier en vermijd aders en kraakbeen
4) Geit
Plaatst het oormerk dicht aan de rand van het oor


 
Tel.: 0544 3724 97 | Fax: 0544 3724 75 | eMail
 
Home | Contact | Copyright © 2009 Dalton Continental BV. Alle rechten voorbehouden.